





November 12-13-14, 2024 Maritime Inn Port Hawkesbury

717 Reeves St (Highway 104), Port Hawkesbury (NS) B9A 2S2 902-625-0320

Group Code: Port Hawkesbury Paper

SCHEDULE OF EVENTS

Tuesday, November 12th:

6:00 pm - 9:00 pm - **Curling** -6:00 - 9:00 p.m.

No additional fees, included in the registration

Strait Area Community Curling Club 15 Macquarrie Drive Extension Port Hawkesbury, NS B9A 3A3 (902.625.1824)

2:00 pm - 4:00 pm - **Executive Committee Meeting** (executive committee members only)

Wednesday, November 13th:

8:30 am - 9:00 am - Registration

9:00 am - 11:30 am - Welcome & Technical presentations

11:30 am -1:30 pm – Lunch - *on your own* 1:30 pm - 4:15 pm – Technical presentations

 $5:30 \; \text{pm} \; \text{-} \; 10:00 \; \text{pm} \qquad - \qquad Reception \; \text{(5:30-6:00 pm)} \; \text{/} \; Banquet \; \text{(6:00-10:00 pm)}$

Keynote Speaker: Invited Guest – TBC

Thursday, November 14th:

10:00 am-12:00 noon - Mill Tour - Port Hawkesbury Paper

** Safety boots recommended, open-toed/sandals are not permitted. Hard hats and regular safety goggles will be provided







PAPTAC Atlantic Branch Meeting November 13-14, 2024 Port Hawkesbury (NS)

PROGRAM

All presentations and breaks will be held at the Maritime Inn Port Hawkesbury

Wednesday, November 13th:

8:30 am - 9:00 am	_	Registration Check-in and Morning Coffee Break		
9:00 am - 9:15 am	_	Welcome from Atlantic PAPTAC		
		09:00 – 09:10 - Geoff Clark - Port Hawkesbury Paper Director of Sustainability and Economic Development		
		09:10 – 09:15 PAPTAC Atlantic Branch Committee Welcome		
9:15 am - 9:35 am (20 min)	-	Presentation #1:	Improve paper machine runnability and end-user performance through better wet-end operations Frédéric Parent, FPInnovations	
,			Treactic Larein, 11 Innovations	
9:35 am - 9:55 am (20 min)	-	<u>Presentation #</u> 2:	Minimizing Fresh Water Consumption by Maximizing Reuse Kemira	
9:55 am - 10:15 am (20 min)	-	Presentation #3:	Chip Silo Fire Investigation Jeff Woolsey, Port Hawkesbury Paper	
10:15 am — 10:45 am	-	Networking & Break		
10:45 am - 11:05 am	-	Presentation #4:	Adityabirla Presentation (title forthcoming)	
11:05 am -11:30 am	-	Presentation #5:	UNB Student Presentation	
11:30 am - 1:30 pm	_	Lunch	(on your own)	







1:30 pm - 1:50 pm	_	Presentation #6:	Pressurewave+ Technology Overview
(20 min)			Denise Lévesque, GE Vernova

(20 min)

 $1:50 \, \text{pm} - 2:10 \, \text{pm}$ Presentation #7: Review Nanobubbles Technology and Applications in P&P

(20 min) Louis Morimanno (P.Eng), NGT Canada

2:10 pm - 2:30 pm**Presentation #8 Investigation of Port Hawkesbury Paper's Wood Furnish**

Meaghan Woolsey, Port Hawkesbury Paper (20 min)

2:30 pm - 3:00 pm**Networking & Break**

TBC 3:00 pm - 3:20 pm **Presentation #8**

(20 min)

3:20 pm - 4:00 pm **Roundtable discussion -- all participants**

4:00 pm - 4:15 pm **Closing Remarks**

Personal Time 4:15 pm - 5:30pm

 $5:30 \, \text{pm} - 10:00 \, \text{pm}$ Reception & Group Dinner

Thursday – November 14th

10:00am –12:00pm – Port Hawkesbury Paper

** Safety boots recommended, open-toed/sandals not permitted

** Hard hats and regular safety goggles will be provided

Thank you to our sponsors!

Gold











Bronze Silver





